Valk Fiets Service

Voor al u fiets onderhoud en onderdeken

Welkom op onze website!

Welkom bij Valk Fiets Service,

De taxi’s van Wil Valk (60) rijden al jaren rond in Den Bosch. Toch slaat de ondernemer nu een andere weg in. Na bijna veertig jaar als automonteur, verruilt hij de auto voor de (elektrische) fiets. Hij bouwde zijn garage aan de Havendwarsstraat om tot Valk Fiets Service. “Automotor of fietsaccu: het is heel vergelijkbaar.”

Het klinkt misschien onverwachts, een autofanaat die voortaan fan is van de fiets. Voor Wil is het een kwestie van slim ondernemen. “Iedereen blijft al een jaar lang thuis, de mensen gaan niet meer uit. De taxi’s stonden stil in de garage. Daarentegen wil iedereen er wel op uit met de fiets. Vooral elektrische fietsen zijn niet aan te slepen.”

Mobitaxcentrale

Wil, die naast auto’s ook veel ervaring heeft met fietsreparaties, zag zijn kans schoon. Hij bouwde de autogarage van Mobitax om tot werkplaats waar hij fietsen repareert, reguliere én elektrische. “Wie niet waagt, wie niet wint. Het sleutelen aan auto’s is voor mij fysiek te zwaar geworden. Ook daarvoor is de carrièreswitch een uitkomst: een fiets weegt net zoveel als één autowiel. Mobitaxcentrale blijft nog wel open. Als iemand een taxi nodig heeft, rijdt mijn vrouw Diana (53). Zij runt het taxibedrijf nu en dat vindt ze geweldig.”


Jarenlang fietsplezier

In de omgebouwde taxigarage verkoopt Wil nu refurbished elektrische fietsen. “Het zijn stadsfietsen met een motortje erop. In de werkplaats haal ik ze helemaal uit elkaar en vervang alle versleten onderdelen voor nieuwe. De prijs is heel betaalbaar, omdat het een tweedehands exemplaar is. Maar wél met de beste onderdelen.” Je hebt al een elektrische fiets vanaf vierhonderd euro. Van die fiets heb je volgens Wil jaren plezier. “Bij goed onderhoud gaat een accu zeker vier jaar mee. Wie goed met de fiets omgaat, kan er zelfs tien jaar mee doen. Uiteraard ligt dit aan de gebruiker. Aan de fiets van mijn kleinzoon kan ik ieder jaar wel sleutelen”, grapt Wil.


Gratis leenfiets

Heb je een mooi elektrische exemplaar uitgezocht? Dan kun je bij Valk Fietsservice ook terecht voor alle reparaties en onderhoud. Je kunt hiervoor zo langsfietsen. Moet je je fiets achterlaten voor reparatie? Dan krijg je van Wil een gratis elektrische leenfiets.

“Breng je ‘m ’s ochtends, dan is de fiets meestal ’s middags klaar. Dit is afhankelijk van de onderdelen die nodig zijn. Gelukkig heb ik het meeste in huis.” Lukt het niet om de fiets zelf te brengen? Voor een paar euro komt Wil de fiets ophalen en brengt deze na reparatie weer terug. Handig! 

 

Fiets Service Nederland Plus

Ook kunnen wij sinds kort de klanten van Fiets Service Nederland Plus welkom heten voor fiets onderdelen ,onderhoud en reparatie zo ook de garantie zullen wij verrichten voor regio 's-Hertogenbosch.

Garantie werkzaamheden worden alleen met goedkeuring/opdracht van FSN Plus gedaan!!

 

 

 

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info